De berenstolp, berenjacht en borduren

Na de poppenstolp moest er natuurlijk ook een berenstolp komen. Maar dan wel zo dat ze niet teveel van hetzelfde zouden zijn. Dus een thema bedenken, de kleuren uitzoeken en uitwerken. De stolp vorderde maar heel langzaam. Er lag zoveel werk op mijn hobbytafel. Allemaal leuke kleine dingen.

Onder toeziend oog van een “blijvertje” heeft de stolp zijn definitieve vorm gekregen.

Dit is mijn “blijvertje”

Er lagen ineens erg veel borduurwerkjes op mijn kamer. Mini en niet-mini. Van de niet-mini maakte ik weer mini. Dat is mijn uitdaging. Zo bleef ik bezig tijdens de periode dat veel kinderen op berenjacht gingen.

Een kleine Pindrum en een mini Pindrum

Oude potten, klaprozen en een voorbije zomer 2019

De zomer van 2019 heb ik gebruikt om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Nou ja, laten gaan, zelf doen dus.

Ik zag soms borduurwerken waarvan ik dacht, ooit, ooit als ik veel tijd heb dan, dan,. Maar soms moet je gewoon beginnen. De begonia’s werden immers bijna vleesetende planten dus de hoogste tijd voor een megaklus.

De voorbereiding was degelijk. Een boekwerk met alle patroonbladen, een geplastificeerde kleurenkaart en een raster op de borduurstof. Dat kostte tijd maar het was de tijd dubbel en dwars waard bleek al snel.

Juni 2019, het begin en meteen mn lievelingsbeertje

En dan gewoon volhouden, stug doorwerken. toveren met garen. Begin september 2019 het allerlaaste stiksteekje aan het onderste knoopje van het vestje van het linker beertje ๐Ÿ™‚

Was er dan helemaal geen mini. Nee. Maar het nieuwe mini seizoen is weer gestart en de eerste projecten zijn klaar. Zo maakte ik oude bloempotten.

En niet veel later (met veel voorwerk van minivriendin Anita) werd de eerste pot gevuld met mooie klaprozen

Ik zou ‘m kopen

Etagere met emaille blad

De etagere is een workshoppakketje van ‘t Tafereeltje. Ik maakte er met wat creativiteit twee emaille presenteerbladen in. En kwam ik dit in 1:1 tegen op een rommelmarkt? Ik zou ‘m kopen!

De Site is live!

Op deze pagina plaats ik berichten, nieuws en nieuwe werkstukken.

Uiteraard zijn de nieuwe werkstukken ook te zien in de desbetreffende galerie.

Hier is het mogelijk om te reageren en vragen te stellen. Om deze pagina overzichtelijk te houden zal ik oude berichten na drie maanden archiveren.

Bericht van de beheerder 9 april 2019

De website Amazing Mini bestaat al lang. Ik begon in 2009 met IWeb. Erg mooi maar ook erg bewerkelijk. Weinig extra functionaliteiten maar voor die tijd prima. IWeb kreeg geen nieuwe functionaliteiten meer terwijl de tijd wel veel nieuwe mogelijkheden bracht. Dus nu een geheel nieuwe opzet. Een eerste opzet.

Ik heb foto’s verzameld, nieuwe foto’s gemaakt, veel geduld en weinig geduld gehad, geklungeld, nagedacht en nu dan toch koudwatervrees. De site gaat live!

Hopelijk kan ik jullie enthousiast maken met deze nieuwe opzet.